Rondreis Oostkust Amerika

Hieronder vind je een opsomming van prachtige snelwegen langs de oostkust van Amerika. Een prima uitgangspunt voor een rondreis langs de oostkust!

Blue Ridge Parkway

Rondreis Oostkust Amerika

De Blue Ridge Parkway is een prachtige, kronkelige weg die het Shenandoah National Park in Virginia verbindt met het Great Smoky Mountains National Park in North Carolina. De route heeft een maximumsnelheid van 45 mph, die strict wordt gecontroleerd. Houd je dus aan de snelheid!

Kancamagus Scenic Byway

Kancamagus Scenic New Hampshire’s Byway, een 34,5-mijl gedeelte van Route 112, loopt door het White Mountain National Forest, staat bekend om zijn herfstbladeren; prachtig als je in de herfst! Deze route, door locals de “Kanc ‘ genaamd is vrij van huizen en fabrieken, zodat je puur kunt genieten van esdoorns, beuken en berken.

Historic National Road

Het gedeelte van de Historic National Road dat door Maryland loopt is zo’n 250 kilometer lang. De route was oorspronkelijk aangelegd om het vervoer te bevorderen vanuit het Westen. Als je deze weg neemt, zie je 300 jaar geschiedenis aan je voorbijtrekken. De prachtige omgeving en de steden langs de Historic National Road zijn uitgegroeid tot een trekpleister voor historie- en cultuurminnende toeristen.

Rondreis Oostkust Amerika: de U1

De US 1 loopt tussen het strand en Interstate 95, langs Florida’s oostkust, waardoor je gemakkelijk toegang tot de A1A krijgt. De A1A is de weg die het dichtst langs de kust loopt. Het 2.376 mijl lange stuk van de U1 tussen Fort Kent en Key West is omloten door veel lichtreclame, billboards en louche motels en pandjeshuizen, maar het zorgt voor een zeer eigenzinnige tocht door Zuid-Florida met charmante diners en prachtige zeegezichten.

Acadia National Byway

De Acadia National Byway wordt door het Department of Transportation betitelt als All-American Highway. Deze route brengt je langs de kust van Maine, voor 40 mijl verleden granieten pieken, steile uitstulpingen, vissersdorpen en weelderige oude bossen. Versegevangen kreeft bij zonsondergang is slechts één van de redenen om dit stuk snelweg te nemen.

Gulf Coast

De Gulf Coast strekt zich uit van Florida naar Mississippi. Het is niet alleen een mooie plek voor een strandvakantie, het is ook een belangrijk ecosysteem dat de thuisbasis vormt van duizenden zeeschildpadden, zeevogels en andere wilde dieren. Volg de Route 98 en bezoek de vele nationale parken: Leer de Gulf Coast waarderen als één van de mooiste ecosystemen ter wereld.