Reizen in de VS

De transportmogelijkheden zijn goed onderhouden en uitgebreid. Je hebt de keus uit het vliegtuig, bus, trein of auto. Lokaal vindt u metro’s, veerboten, trolleys en taxi’s. Maar voorkomen liften in de VS, het is niet efficiënt en onveilig.

Gezien de grootte van het land, is vliegen de snelste manier om van de ene plaats naar de andere te reizen. De meeste interstate vluchten verbinden de belangrijkste luchthavens in de grote steden (bekend als “hubs”). Zelfs als je gaat vliegen naar een bestemming binnen dezelfde staat, kun je via een hub reizen.

Vliegen

Bij het boeken van vluchten is het belangrijk om prijzen te controleren bij alle beschikbare luchthavens de buurt van je bestemming – soms kan je een beter tarief of een minder druk vliegveld vinden. New York City wordt bediend door drie luchthavens: Kennedy, La Guardia en Newark, New Jersey. Manhattan is gemakkelijk bereikbaar vanuit alledrie. Reizigers naar Chicago kunnen het best landen op O’Hare, een van de drukste luchthavens ter wereld, maar eventueel kun je ook uitwijken naar Midway, en een taxi naar de stad nemen.

Treinreizen

Passagiersreizen per trein in de VS is grotendeels verdrongen door de luchtvaart, maar het is nog steeds een uitstekende manier om door stedelijke centra te reizen, in regio’s als Seattle, Portland, Boston, New York en Washington. DC Amtrak, de nationale spoorwegen dienst, reist over het hele land. Kijk ook eens naar de schilderachtige route van Chicago naar San Francisco via de trein de California Zephyr. Amtrak biedt 15- of 30-daagse kaartjes voor onbeperkt reizen en een aantal regionale treinpassen.

Rondreis per auto

De VS heeft een auto cultuur en rijden is vaak de meest handige en voordelige manier om te reizen. Vanuit een praktisch standpunt: het openbaar vervoer in de stad is niet zo tijdsefficiënt, behalve in grote stedelijke gebieden. Er zijn autoverhuur- of verkooppunten op alle grote luchthavens.

De Amerikaanse interstate highway is uitstekend onderhouden. Hoewel de brandstofprijzen zijn gestegen in de VS, zijn ze nog steeds veel lager dan in Nederland. Benzinestations zijn er in overvloed langs de snelwegen en in steden. Snelheidslimieten zijn verschillend op de Amerikaanse snelwegen, maar meestal liggen ze tussen de 55 tot 75 mijl per uur.  Rijden onder invloed van alcohol of bepaalde geneesmiddelen is een ernstig misdrijf in de VS en kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Liften is in veel staten van de VS verboden.